Latvija, Latvija!
Dzimtene mana! Tu – labā!
Likteņa zvanā kāds jaunu laikmetu sit…
Latviešu dvēseles senseno brīnumu glabā,
Novembrī skaistāko vārdu – Astoņpadsmit!

/Lūcija Sāgameža-Nāgele/

Novembris mums ir īpašs mēnesis. Iespējams, pats īpašākais no visiem. Tas ir laiks, kad godinām latviešu tradīcijas, apzināmies savu piederību un lepojamies ar to. Vecumnieku vidusskolas pirmsskolā tas ir radošiem pārsteigumiem pilns.

Mārtiņi ir kā vārti starp rudeni un ziemu, klusais veļu laiks beidzies un sākusies krāšņā maskošanās. Pirmsskolas audzēkņiem šogad pievienojušās īstas ķekatas – Mārtiņgailis, vecene, garā sieva, kaza, dzērves, čigāniete un pat nāve.

Sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem, šogad esam aizsākuši īpašu tradīciju – godināt mūsu iestādes Mārtiņus.  Mums viņi ir četri un izlozes kārtībā, pārsteiguma balvu no kafejnīcas “Sēdnīca” šoreiz saņēma Matiass Mārtiņš Bangats.

Novembrī mēs atzīmējam Lāčplēša dienu. Vecumnieku tautas nama aicinājumam, izgaismot logus, tā godinot brīvības cīnītājus, atsaucās “Lapsiņu”, “Pūcīšu”, “Skudriņu” un “Spārīšu” grupu audzēkņi un to audzinātājas.

Sadarbojoties ar kafejnīcu “Sēdnīca”, tika pārsteigta Vecumnieku vidusskolas pirmsskolas audzēkne Šarlote, kura savu dzimšanas dienu svin reizē ar Latviju, 18. novembrī.

Atzīmējot Latvijas 103. dzimšanas dienu, Liepu ielā 2 tapa āra izstāde ar nosaukumu “Zīme. Raksts. Nozīme.”  “Lapsiņu” un “Pūcīšu” bērni kopā ar audzinātājām pētīja latvju rakstus un izzināja to nozīmi.

17. novembra rītā pirmsskolas teritorijā tika iedegtas svecītes par godu Latvijai. Tās bērni pagatavoja kopā  ar vecākiem.

Paldies vecākiem, audzinātājām un bērniem par kopīgi radītiem svētkiem! Uz tikšanos decembrī!

Ilvija Špundzāne, direktora vietniece pirmsskolā